Alvleesklier

 

 

 

De alvleesklier of pancreas, een van de grootste klieren van het lichaam, bestaat eigenlijk uit twee klieren. Het is een endocrine klier die hormonen produceert, waarvan insuline de meest belangrijke is. Insuline bepaalt het suikergehalte van het bloed.

 

 

 

Koolhydraten ontbijt ?

 

 

 

 

 

 

In de ochtend veroorzaken enkelvoudige suikers (geraffineerde suiker, gezoete ontbijt granen, wit brood, cracker's, etc.) een onmiddellijke schommeling in de bloedsuikerspiegel wat resulteert in een substantiële afgifte van insuline.

De insuline verwijdert de suiker uit het bloed door het overschot te veranderen in vet. Het resultaat is een verlaagde bloedsuikerspiegel en een verlangen naar meer koolhydraten.

Deze cyclus herhaalt zichzelf 2- 3 keer per dag. Deze vicieuze cirkel is de grond voor één van de hoofd oorzaken van diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht.

 

 

 

 

 

Ontbijt overslaan ?

 

 

 

Als U het ontbijt overslaat, zakt de bloedsuikerspiegel onder het normale niveau. U ervaart honger aanvallen en uw energieniveau daalt. U wendt zich weer tot enkelvoudige koolhydraten om uw bloedsuikerspiegel te verhogen en zo de honger en de energie dip te overwinnen.

De enkelvoudige koolhydraten zorgen voor een onmiddellijke schommeling van de bloedsuikerspiegel en een substantiële afgifte van insuline. De insuline verwijderd de suiker uit het bloed door het overschot te veranderen in vet.

Daarna herhaalt deze cyclus zichzelf 2- 3 keer per dag. Deze vicieuze cirkel is de grond voor een van de hoofd oorzaken van diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht.

 

 

 

 

 

Hoe ziet een gezond ontbijt er dan uit? Klik verder >

 

 

 

< terug