Het ontbijt is de basis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist U dat er recentelijk een sterk verband is gevonden tussen een slecht ontbijt en vele gezondheidsproblemen?

 

 

 

 

 

 

Zoals U wellicht weet, bestaat ons lichaam uit 100 biljoen cellen die 114 verschillende voedingsstoffen nodig hebben gedurende de dag.

 

 

 

 

 

 

Wat U de vorige dag heeft gegeten bestaat uit 2 grote groepen van elementen. De eerste groep voorziet in energie (proteïne, vetten, koolhydraten). De tweede groep voorziet in bouwmaterialen (aminozuren, vitaminen, mineralen, micro voedingsstoffen, etc.).

 

 

 

 

 

 

U gebruikte gisteren energie toen U wakker was en uw lichaam gebruikte ‘s nachts de bouwmaterialen om zichzelf te regenereren.

 

 

 

 

 

 

Daarnaast heeft uw lichaam 1 liter water gebruikt tijdens de nacht door het ademen, zweten en het ochtend bezoek aan het toilet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus uw lichaam wordt ‘s ochtends “leeg” wakker en namens 100 biljoen cellen smeekt het U:” Hé, geef me mijn voedingsstoffen, energie en water terug die ik de afgelopen 24 uur heb gebruikt”. U heeft misschien geen honger of dorst ‘s ochtends, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

 

 

 

 

 

 

Wat voor ontbijt heeft U gehad?

 

Een koolhydraat ontbijt ?

 

 

 

 

In de ochtend veroorzaken enkelvoudige suikers (geraffineerde suiker, gezoete ontbijtgranen, wit brood, crackers, etc.) een onmiddellijke schommeling in de bloedsuikerspiegel wat resulteert in een substantiële afgifte van insuline.

De insuline verwijdert de suiker uit het bloed door het overschot te veranderen in vet. Het resultaat is een verlaagde bloedsuikerspiegel en een verlangen naar meer koolhydraten.

Deze cyclus herhaalt zichzelf 2- 3 keer per dag. Deze vicieuze cirkel is de grond voor één van de hoofdoorzaken van diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht.

 

 

 

 

 

Hoe ziet het HERBALIFE ontbijt er uit?